Jeg er dårlig til å beregne mengder mat når
jeg skal ha gjester til middag og alltid bekymret for om det blir for lite. Da
er det godt å ha oppskrifter på lur for å utnytte rester som ikke egner seg for
frysing. Ja, rester blir det alltid. Av og til i store mengder. Her blir potetrestene til deilige potetlomper.
Med utgangspunkt i flere oppskrifter på
nettet komponerte jeg min egen som jeg prøvde ut. Sier bare at det ble en
nydelig pinseaftenslunsj på verandaen. Friskt og freidig, uten å oppgi kilder,
gjengir jeg mitt resultat her:
POTETLOMPER
500 g kokte og skrelte poteter½ ts salt
½ dl havregryn
1 dl mel
- Knus
potetene med gaffel
- Ha
i salt, havregryn og mel
- Kna
deigen godt sammen
- Del
deigen i ti like store emner som klappes ut i hendene og på bakebordet
- Stek
potetlompene på middels til sterk varme i tørr stekepanne
- Legg
lompene oppå hverandre, slik at de holder seg myke også etter at de har
blitt kalde
Med økologiske poteter, havsalt, økologisk
havregryn og speltmel ble det sikkert sunt. Ekte smør og ekte geitost gjorde
det til en nytelse. Og de kan sikkert fryses.
Heisann!
SvarSlettDette ser godt ut etter mye "hot" mat de siste dagene!
Ja, nemlig! Det enkle er det beste i lengden.
SlettDet så kjempegodt ut :) Flott måte å bruke opp rester på. Takk for oppskriften, jeg skal prøve den etterhvert.
SvarSlettHei, det så kjempegodt ut! Smart måte og bruke rester på. Klem fra Ragni
SvarSlett