21 oktober 2011

Kortreist og langreist røkelse


Tørkede skudd fra små furuer, buskfuru og einer i fjellhagen ved huset mitt er blandet med den mest eksklusive røkelse fra Østen. Etter tørking, blanding og en lang godgjøringsperiode, fyller de stua med en behagelig og oppløftende duft. Jeg har fått ny leveranse med en duft som er komponert av sandeltre, myrra, rose, perubalsam, olibanum, oud, sedertre og mange flere i tillegg til de lokale ingrediensene. Den forsvarer absolutt navnet sitt: I sansenes grenseland.


Nyplukkede skudd til tørking.


Etter mer enn et år er røkelsen er på lager igjen. Forrige leveranse ble raskt utsolgt. Skriv til eldnyb@online.no i dag hvis du vil kjøpe, og jeg sender i posten. Røkelsen er enkel å bruke:

-          Legg aluminiumsfolie i en duftlampe/aromalampe
-          Legg ca. 1 teskje røkelse på aluminiumsfolien
-          Tenn telyset

Hvis rommet er stort, kan det være nødvendig å bruke mer røkelse. Prøv deg fram.

NB! Denne røkelsen skal ikke tennes på slik vi er vant med fra røkelsespinner, kjegler, briketter o.l. Varmen fra telyset er nok til å frigjøre duften. Ingen ubehagelig rø(y)k J

4 kommentarer:

 1. He, he, og pass på at ikke røkelseskaret står rett under sensoren for brannalarmen..... rødme rødme. Kan tro jeg hadde et forklaringsproblem da jeg skulle forklare for fyren på alarmselskapet at jeg hadde vært litt ivrig i røkelsen....... :-)
  Liv Marit

  SvarSlett
 2. Den var god, Liv Marit. Takk for advarselen mot brannvarsleren. Denne røkelsen gir ingen røk, så under røkvarsleren skulle være trygt:-)
  Eldbjørg

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Hjemme igjen og klar til å gi tilbakemeldinger. Brukte ikke tid på det i Frankrike.
  Vi var på marked der de solgte røkelse. Kjøpte ikke noe, så da kan jeg jo kjøpe av deg. Moro med litt annerledes og Eldbjørgprodusert!
  Du velger den typen du tror passer for meg. Tore er ikke så gla' i den som fyller stua med intens parfymelukt!

  Tenker stadig på deg.... Til uka skal jeg treffe en ny blogger i York: Jackie!http://jackiesrandompics.blogspot.com/
  Skal møte ho her:
  http://www.bettys.co.uk/bettys_stonegate.aspx

  Ha det bra så lenge ;:OD)

  SvarSlett
 4. Røkelsen er bare delvis, eller veldig lite, Eldbjørgprodusert, Bjørg Nina. En venn av meg får skuddene som jeg samler, og blander dem med de mest eksklusive ingredienser fra Østen.
  Har sendt mail til deg.
  Eldbjørg

  SvarSlett