18 oktober 2011

Flaggspett


Ingen ting å støtte stjerten til, men den henger likevel når det er mat å få. I år er første gang jeg har hatt flaggspett på fuglematen. Jeg har forsøkt å fotografere den mange ganger, men den har tatt til vingene så snart skyggen av meg beveget seg innenfor vinduet til tross for ganske stor avstand. Jeg vet ikke om den har lært at denne skyggen er ufarlig eller om den var totalt oppslukt av maten, til slutt lyktes jeg i hvert fall med å fange den i zoomen. Nydelig fugl. Den takket for maten med å etterlate seg en fjær til min lille fjærsamling.


Flaggspetten er ca. 25 cm lang, veier 70-90 gram og er en av de største i spettefamilien. Når den ikke besøker mat som mennesker har lagt ut, er frø fra gran og furu hovedretter om vinteren. Insekter og bær spiser den også når det er tilgjengelig. Helt snill er den ikke når den plyndrer andre fuglers reir.

Flaggspetten fester kongler i barksprekker for å kunne spise frøene. Under slike spettesmier kan det ligge en haug med utspiste og pjuskete kongler.


Så lenge den ikke hakker på huset mitt, slik jeg har hørt noen er plaget med, ønsker jeg den hjertelig velkommen tilbake.

5 kommentarer:

 1. Flaggspettene er fine :) Vi bruker å få besøk av dem på fuglematen om vinteren, og de er ikke lette å ta bilde av. Jeg har prøvd mange ganger, men de er skvetne... Synes bildet ditt var kjempeflott og så klart!

  Takk for besøk og kommentar på bloggen min. Veldig koselig at du følger med meg videre, Eldbjørg, det er jeg glad for :)
  Og nå har jeg lagt inn linker til begge de gamle bloggene mine, de ligger nederst i sidefeltet :)

  SvarSlett
 2. Liv Kristin18 oktober, 2011

  Nydlig fugl. Den har ikke besøkt meg enda, men kan jo håpe. Fuglematen er iallefall kommet ut!

  SvarSlett
 3. Takk Hilde!
  Rart den ikke har sjekket hele nabolaget, Liv Kristin. Den var borte herifra noen dager mens det var tomt for fuglemat, men så snart jeg hadde hengt opp ny, var den på plass igjen. Den har vært her mye helt siden i vår.
  Eldbjørg

  SvarSlett
 4. Du verden! Så nydelig bilde! Jeg er imponert! Nydelig fugl og da! Hilsen Gunvor! - Bloggen din ville ikke godta googlekontoen min.. :(

  SvarSlett
 5. Plages med googlekontoen på de fleste blogger jeg også, og har hørt at flere gjør det. Bruker nesten alltid profil Anonym fordi det er tidkrevende å prøve Google først uten å lykkes.
  Hvis noen som leser dette, vet årsak og tiltak, please, informer oss!
  Eldbjørg

  SvarSlett