04 februar 2012

Tovede labber som skiskotrekk


Jeg er spent! Nå skal det toves i håp om at labbene krymper akkurat nok, og ikke for mye, til å passe utenpå mine fjellskisko i størrelse 36. Foreløpig minner de mest om bæreposer. For ikke å gå for hardt til verks prøver jeg med 40 graders vanlig program og Milo.


Under labben har jeg laget en åpning som et stort knapphull der skoen skal festes til bindingen. Mon tro om åpningen havner på rett plass etter toving?


Fra siden ligner tåpartiet på en glupsk fisk.


En time senere og jippi! Perfekt størrelse og passform! Alltid varme føtter på ski heretter. Jeg har notert underveis mens jeg strikket, og har en oppskrift som kan tilpasses andre skostørrelser.

Labbene er til salgs i nettbutikken Der finnes også oppskriften.

12 kommentarer:

 1. Wow, utrolig bra :) Aldri tenkt på før !

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har de vært på jomfrutur! Ingen kalde føtter :-) Jeg har ofte hatt kalde føtter og tær på skiturer. Har forsøkt å finne trekk til skoene i sportsbutikker, senest i fjor, men fant ingen som passet til fjellskisko. Så prøvde jeg å trekke leggiser utenpå skoene. Det fungerte bra helt til de gled bakover når jeg kom borti snøkanter eller gikk i løssnø. Da kom ideen om labber med tå, men hva med skibindingene? ... knapphull, selvfølgelig!
   Nå er jeg i gang med neste par. Grått og grønt denne gang. Skal strikke forskjellige størrelser til nettbutikk og julemesser.

   Slett
 2. Slike har jeg aldri sett før. Det var en supergod idè, og godt arbeid :)
  Kos deg på skitur, Eldbjørg! Og ha en fin ny uke.

  SvarSlett
 3. Så bra! Kan jeg bestille med en gang? har vært på skitur de 3 siste søndagene, og ble kald på beinda særlig de to siste, -17 var det i dag..

  SvarSlett
  Svar
  1. Betillingen er notert :-) Hvilket skonummer har du? Tar med mine labber når vi treffes neste gang så kan vi sammenligne med skoene dine.
   Kalde føtter har redusert gleden ved mange skiturer for meg. Dette var fantastisk.

   Slett
 4. Ja, det ser bra ut! Lurt at du kom på det!
  Anne

  SvarSlett
 5. The just-fit knitted wool socks will surely keep toes warm and comfortable in the snow boots. In the last post, you showed us the beautiful snow scenes. Enjoy knitting and skiing.

  Yoko

  SvarSlett
 6. Kjempesmart! Jeg fikk tips om å ta ullsokker utenpå skiskoene til Stella for at hun skulle holde varmen. Og det var jo også lurt, men ser jo mye finere ut med sokker som er tilpasset formålet og ikke bare slitte ullsokker med klippet hull i tåen;-) Når de er tovet holder de vel på varmen bedre også.

  God tirsdagskveld til deg! Her blir det litt små maleprosjekter, pianoet endelig ferdig, men nå står pianokrakken for tur;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å klippe hull i gamle ullsokker er absolutt en løsning, men det rakner kanskje hvis man ikke syr/hekler rundt kantene?
   God tirsdagskveld til dere også! Jeg strikker store labber :-)

   Slett
 7. Heisann kjære bloggvenninne.!

  Så godt at du kan ta skiene fått, at foten er go' igjen. Her er det for lite snø til å gjøre noe annet enn å gå på beina. Det gjør vi snart under sørligere breddegrader også. Vi tar med turstøvler, shorts og rumpetaske til Madeira der vi vil utforske stiene langs lavadaene.
  Jeg har lyst til å vri litt på sitatet fra Håvamål: Ei go' venninne slutter ikke å være ei go' venninne sjøl om det kan gå lang tid mellom hver gang vi møtes (eller skrives)!
  Du er en sånn venninne Eldbjørg... Noe av det samme skrev jeg til Wenche også. Tror det er vennskap livet ut.
  Har vært i Oslo på Utdanningsforbundets konferanse om linja vår i dag. Toget inn og toget rett hjem. Måtte stå hele veien fra Oslo. Det norske folk er jammen flinke til å reise kollektivt. NSB er ikke like flinke til å bygge ut tilbudet!

  Kan tro du koser deg med sjarmtrollene. Har sett litt 'gammel katt' tendens hos Sia. Ville ikke leke med barn som var på besøk. Gjemte seg under plantene og ville bare være i fred.
  Hun begynner å dra på åra, nærmer seg snart 70 år! Da er det vel lov å være litt avvisende.

  Ha fine dager Eldbjørg ;:OD)

  SvarSlett
 8. Du har så rett, kjære bloggvenninne. Vi erfarer også at noen vennskap er slik at vi øyeblikkelig er der vi var da vi skiltes selv om det har gått lang tid.
  Madeira, sukk! Kos dere veldig.

  SvarSlett