10 mai 2012

Stevia og laurbær langt mot nord


Steviaplanten klarte vinteren på kjøkkenbenkenJ Ganske pjusk i den mørkeste tiden, men både antall blader og humør økte med vårlyset.


I dag har jeg høstet for første gang i år. Dette blir et bra tilskudd til glasset med tørket Stevia. Klikk på Stevia under Tema hvis du vil lese mer om dette sunne søtningsmiddelet.
Laurbærplanten har overlevd i mange år. På kjøkkenbenken i vinterhalvåret og ved garasjeveggen mot sørvest om sommeren. I år skal jeg vente lenge enda før jeg setter den ut. Det ble litt for tidlig i fjor. Da bleknet den og strevde noen uker før den kom seg. Ja, slik er det å være laurbær 650 m.o.h. langt mot nord.

3 kommentarer:

 1. Så fint at man kan dyrke stevia som potteplante, det visste jeg ikke. Har kjøpt stevia-pulver, men synes det har en bismak. Må prøve dette.
  Nå er det vel lovlig å selge stevia i Norge også, endelig.

  SvarSlett
 2. Heisann!

  En stevia har jeg faktisk tenkt til å få meg. Leste først om den i avisa her forleden!
  Fint du kan gi meg noen tips.
  Det er nok jeg som er årsaken til at Blogglista mi er borte...
  Jeg skulle fjerne linken til Bunadsmagasinet som jeg hadde lagt inn- og har nok valgt fjern-knappen for hele lista! Huff! Det er den eneste mulighten jeg kan tenke meg!
  Go' hælj, Eldbjørg

  SvarSlett
 3. Jeg regner med at det er mer å lese om stevia nå som den har blitt lovlig.
  Det er en annen smak på stevia enn det raffinerte sukkeret vi er vant med, BeritB, men jeg synes det er en vanesak. Lurer forresten på om de tørkede bladene har en annen smak enn dråpene jeg kjøpte for mange år siden. Før det ble forbudt. Men nå er det altså lovlig.
  Nå er hælja over, Vilt og vakker. Jeg har vært på kunstreise. Se blogginnlegg fra i kveld.

  SvarSlett