29 mai 2012

Man tager hva man haver


I fjor blogget jeg om et langt bed som ble tømt for jord overgrodd med gamle planter overmannet av gress. Torva ble tømt over en forsømt jordbæråker utelukkende bestående av gress og løvetann de siste årene. Så ble jeg tilbudt jordbærplanter en dag jeg var på besøk hos venninne Inger. Tanken var sådd og tennene løp i vann J


For å gjøre en lang historie kort så er et ganske stort antall sekker jord til overs fra fjorårets bedprosjekt tømt over den gamle åkeren, fire planker i garasjen til overs fra et innendørs dørprosjekt mange år tilbake er kuttet i passende lengder og malt med maling feilkjøpt for lenge siden og kantstein til overs fra prosjekt på tomta før min tid, har funnet sin anvendelse. Historien ble visst ganske lang, men kortversjonen er: Man tager hva man haver. Det eneste jeg måtte ut og handle var 3 x 4 meter jordbærduk. Ikke før hadde jeg lagt ferdig duken så ringte Inger og sa at jordbærplantene kunne hentes når som helst. Perfekt timing.


Plantene er hentet og i ferd med å få en åker for seg selv.


Nubis tror han har hjulpet til, men det er mye å sjekke den første våren i sitt liv.


Nå drar jeg for å kjøpe fløte J

3 kommentarer:

  1. :-). Så gøy med egen jordbæråker

    SvarSlett
  2. Koslig å plukke jorbær fra egen hage. Ingenting smaker bedre enn det. Har lagt ned min,kom så mye maur der. Har att bringebær. Har konstant fløyte i kjøleskapet når bringebærene er modne.

    SvarSlett
  3. Jordbæråkeren min var også nedlagt. Eller rettere sagt la ned seg selv da den ikke ble stelt bra nok. Den hadde nemlig ikke duk. Nå er optimismen stor :-)

    SvarSlett