03 mai 2011

Kathmandu 28. april


Siste morgen i Kathmandu for denne gang. Streiken er over og alle lyder på plass igjen. Også alle motorsyklene med usikrede barn både foran og bak.




Gjensynsgleden er stor hos Sumitra. Takket være økonomisk hjelp fra ansatte ved Dovre ungdomsskole kunne hun begynne på skolen da hun var ni år. Nå venter hun spent på resultatene fra 10. klasse. Det er en fornøyelse å se Sumitras glede og takknemlighet. Hun har klart skolen fint i alle år og ønsker å gå videre med hotellfag. Aller først trenger hun et PC-kurs til et beløp familien ikke har. Det ordner seg i dag. Kendra som er vår lokale kjentmann, forvalter pengene og vet hvor hun kan få plass på kurs. Hun noterer e-mailadresser og ser fram til å skrive til oss når hun får en adresse selv. Det er også veldig trivelig å se hvor godt de bor nå i forhold til plankeskuret da Sumitra var barn. Det nytter!



Vi vil ha indisk mat som en forsmak på Old Delhi i morgen. På en restaurant der noen av Ingers venner fra musikerkasten skal ha konsert får vi våre karriretter. Denne kasten eier ikke jord og lever derfor av musikken. Du treffer dem på gata i Kathmandu hele dagen der de spiller litt og trekker fram en CD eller DVD de har til salgs. De er blide, pratsomme og trivelige karer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar