02 mai 2011

Dunche - Kathmandu 24. april




Kroppsvask, oppvask og klesvask under en slangesprut i veigrøfta. En bitte liten gutt huker i en enda mindre gutt og forhindrer en påkjørsel. Det er trangt for dem som bor ved denne veien som klamrer seg til fjellsidene. Trangt er det for alle som ferdes her, men det blir nok bedre med et stort antall maskiner og mennesker i arbeid på veien i milevis. Biler, busser og annen tungtransport utfører treskingen.




Lunsjen vår er hardkokte egg med salt og selroti, et fett brød som kan minne om svære nystekte smultringer i form, smak og konsistens. Mannskapet vårt, sjåfør Buddhi, guide Puru og bærer Bishnu, inntar formiddagens dahlbaat. Dahl er linser og baat er ris. I tillegg kommer stekte poteter, spinatstuing eller andre grønnsaker og en tomatstuing som inneholder store mengder chili hvis man ikke ber om begrenset mengde. Nepaleserne knasker gjerne chili i tillegg. Linsene kommer som linsesuppe som slås over risen. Dette er nasjonalretten som spises både formiddag og kveld. Veldig god mat, men for meg er det i meste laget å spise den to ganger daglig i flere dager. Oppvasken foregår stående på huk på en kasse. Jeg lurer på hva ergoterapeuten sier. Det norske mattilsynet tar seg sikkert en tur de ogs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar