28 oktober 2010

Til Kathmandu

Jeg hadde håpet på vindusplass for å se og fotografere verdens tak fra luften ved innflygingen til Kathmandu, men det lå an til bare noen glimt fra setet ved midtgangen før jeg tok sjansen på å vekke en nepaleser som satt ved vinduet og sov. Han hadde sett dette før og kunne sove videre ved midtgangen. Himalayas ruvende fjell skinte i ettermiddagssolen. Her er ett av utsnittene jeg fikk gjennom et lite suddete flyvindu.


Reis en gang i året til et sted hvor du aldri før har vært, har Dalai Lama sagt. For meg er det første gang i Nepal. Første opplevelse på bakken besto i en times biltur gjennom Kathmandus åletrange og overfylte gater med støyende, støvende og risikabel trafikk. Luktene, lydene og mye av det jeg ser minner om både Nairobi og egyptiske storbyer. Hotellet oppleves som en ren og fredelig øy i kaos.

1 kommentar:

  1. Så herlig! Ser for meg hææærlig kaos,vill trafikk med div. gjenstander på både to, tre og fire hjul, støy og en salig blanding av div. dufter. Og et flott bilde fra verdens tak. Nyyyt dagene, følger deg på bloggene. Klem fra Marit

    SvarSlett