19 oktober 2010

Mann 55+ går mest på museum

Er du mann og 55+ går du mer på museum enn kvinner og barn i følge en ny statistikk. Modige kvinner fra bibliotek i Opplands videregående skoler bidro til likestilling på dette området i dag. Med fare for å bli oppdaget og innlemmet i samlingene snek vi oss gjennom salongene i sveitserstilvillaen som huser Kvinnemuseet i Kongsvinger.



Noen skeptiske, andre lett forskremte, i trappen som livlige Dagny Juel og hennes tre søstre raste opp og ned som barn. Det var sang og musikk og glad lek i huset den gang. Senere fikk Dagny en mer ublid skjebne. Dyktige guider formidlet interessant kunnskap om henne, familien, huset, nærmiljøet, kulturen, litteraturen, musikken og historien fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av det neste.




Vi tilbrakte mange timer i museet med strikketøy som var til utlån, nydelig fiskesuppe, bohemkake til kaffen og film om Dagnys liv. Vi ble husvarme og et par av kvinnene titter modig fram via speilet. Andre fikk visst lyst til å registrere seg og flytte inn til lange flotte kjoler, kniplinger og blonder. 



Vi skal i hvert fall gå mer i museer og kommer helt sikkert tilbake hit så sant vi kan. Denne gangen reiste vi til Kongsvinger på årsmøtetur. I morgen blir det studiebesøk på Kongsvinger bibliotek som er et kombinasjonsbibliotek for den videregående skolen og folket. Flere i gruppen vår forbereder samme løsning og skal flytte inn i nye lokaler i løpet av få år.

2 kommentarer:

  1. Fine bilder :) Anne Gjerd

    SvarSlett
  2. Takk for sist. Fine bilder med flott tekst

    SvarSlett