29 oktober 2010

I Kathmandu

Jeg har dessverre ingen lydfil fra i dag å legge ved. Heller ingen lukter, og uten dette er det umulig å formidle atmosfæren i Kathmandu. Opplevelsene inneholder alt fra tutende bilhorn til bønnehjul. I trafikken gjelder kairoteknikken for både fotgjengere og trafikanter på hjul. Ingen regler for dyr. Tenk dere i tillegg duften av krydder, røkelse, blomster og søppel.

Sjåfør og guide har fulgt meg til fire steder fra UNICEFs bevaringsliste i løpet av en lang og innholdsrik dag. Jeg besøkte også et hjem for foreldreløse barn hvor de stolt viste fram bildet av en av Nepals ledere som bodde på dette hjemmet som barn. Det nytter. I kveld har jeg spist typisk nepalsk middag sammen med en av Ingers nepalske venner.

På grunn av treg internett der jeg er logget inn, og sen kveld her så langt øst, blir det bare noen få bilder nå.

Et motiv som alle besøkende i Kathmandu fotograferer, den store Swoyambhu stupa.

Biblioteket i hjemmet for foreldreløse barn. 

Fra Durbar Square.

En beundrer av mandalamaling hun snart er ferdig med.

Pashupatinath, hinduenes mekka i Kathmandu.

4 kommentarer:

 1. Jeg syns likevel at jeg kjenner duftene, og når du
  sier at de bruker kairoteknikken for å komme fram, sier det mye om trafikkbildet. Det vel kanskje litt kaldere klima? Du har opplevd mye allerede, og dette er bare begynnelsen. Hvordan smakte den nepalske maten?

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke helt inne på kairoteknikken, men forstår det ikke handler om høyreregler, rødt og grønt lys og slikt! Her er klokken snart åtte på søndagsmorgenen, men bare sju etter sommertid. Egil og Erik sover, men skal snart opp å snekre. Ha det godt :-)

  SvarSlett
 3. Prøver igjen å kommentere.
  Trivelig å lese tidlig på en søndag morgen. Vi tar en tur på fjellet i dag med kaffe og niste.
  God tur videre!!!
  Anne

  SvarSlett
 4. Nå har jeg koset meg med bilder og dine opplevelser, dette er bra, Eldbjørg! For ei opplevelse dette må være. Gleder meg til å høre masse når du kommer hjem. God fjellvandring! (Men jeg hadde flere menn enn deg:-))KOS DEG OG NYYYT DAGENE!

  SvarSlett