03 oktober 2010

Ladeledningenes reisedrøm

Hvor er laderen? Laderen til kamera, mobil, PC, Mp3-spiller, GPS, Iphone …?
Jo, i posen min! Posen som jeg har sydd selv. Den er kjempelett å sy. Dekorert med ildsprutende dragebånd blir det også futt i laderne J

En irritasjonsfjerner hjemme og en drøm på reisen. Slutt på kaos i ryggsekken, bagen og kofferten. Ladere og ledningssalat er samlet i laderposen.

Du bruker et hvilket som helst stoff som det er litt hold og styrke i, eventuelt en bit pyntebånd og snor til lukning.

Velg størrelse på posen ut fra hvor mange ladere du vil den skal romme. Jeg vil ha en pose som måler 22 cm x 28 cm, og klipper et stoffstykke på 26 cm x 66 cm.

Velg hvor du vil ha pyntebåndet. Jeg vil ha det på skrå over forsiden av posen, og syr det på slik bildet viser.

Brett stoffet rettside mot rettside. Sy sammen begge sidene fra bunnen og opp mot åpningen til sømmene er 21 cm lange, og det gjenstår 12 cm til toppen. Sømmonn 1,5 cm.

Press de fire sømmonnene ut til sidene og fortsett med samme bredde på brettekanten helt opp.

Brett ned en fall på 5 cm øverst slik at høyden på posen blir 28 cm. Brett inn 1 cm og sy ned fallen.  Sy en søm 1 cm ovenfor denne sømmen slik at det blir en løpegang.

Vreng posen så du får rettsiden ut.

Trekk 120 cm snor to runder gjennom løpegangen. Jeg valgte en flammesnor til denne energirike posen. Det er praktisk å bruke gjennomtrekksnål. Sy sammen endene på snora eller båndet. Gjem skjøten inni løpegangen.

NB! NB! NB! Julegavetips: Tenk på hvor mange du kan glede med å sy laderposer. Bruk stoffrester og fantasien.

3 kommentarer:

 1. Hei Eldbjørg,

  Hjetelig takk for dette gode tipset! Det er bare noe jeg lurer på: Jeg har nå laget 120 slike ladeposer av fin silke og bomullsfløyel, etter oppskriften din. Jeg har forsøkt med alle posene, men hverken Mp3-spilleren, mobilen eller kameraet er ladet når jeg tar de ut av ladeposen. Jeg har latt de være i ladeposen i opptil flere døgn. Hva er det jeg gjør feil? Kan det være tekstilene det er noe galt med, eller sømmen?

  Nei, IKKE glem Kathmandu! Jeg vet ikke om jeg vil lese en slik bok; tittelen sier jo alt.
  Håper forresten at det står bra til med assistenten. Kanskje hun også har godt av å være litt for seg selv av og til. Jeg er sikker på at du er verdens beste sjef, men allikevel...Tenk så glad hun blir når du
  er tilbake igjen og kan fortelle om dine opplevelser i Nepal :)

  Beste hilsen fra,
  Lurifaks

  SvarSlett
 2. Hi, hi... Hvis du har sydd 120 ladeposer på så kort tid, så er det kvaliteten på sømmen som er for dårlig. Senk farten og du skal se at dingsene dine lades. Merk videre at det heter laderposer og her er denne lille inneklemte r-en av avgjørende betydning. Legg laderne i posene du :-)

  Endelig ute av huset, tenker assistenten når jeg har gått. En assistent, ikke en gang en katt, blir selvstendig med sjefen hengende over seg hele tiden. Hun er likevel desperat glad når jeg kommer tilbake, men etter et par dager tar hun meg som en selvfølge igjen. Hun har derfor godt av at jeg er borte så hun lærer å sette pris på meg.

  Beste hilsen fra
  Lurendrei

  SvarSlett
 3. Det er altså sømmen! Ja,et var det jeg tenkte,- for laderposene må sikkert være luftette. Det går forresten mye bedre når jeg legger laderne i. Nå blir laderne ladet på 1-2-3! Hjertens takk for tipset :-)

  Alle gode tanker til deg og assistenten fra,
  Lurifaks

  SvarSlett