15 oktober 2010

Den gang da og hver gang når


Slik var situasjonen ofte den gang da alt ble skrevet på papir og alt viktig papir arkivert. Den gang da var assistenten i helstilling med overtid. Opplæringen var grundig og lang, men hun var og ble bare en assistent. Å reise bort noen dager, for ikke å si uker, var for sjefen et mareritt, ja, å komme hjem altså. Assistenten lå langflat av fortvilelse eller sammenrullet som ei kule i håp om ikke å bli sett bak uoverkommelige posthauger

Så gikk verden framover, for den har jo ikke noe annet sted å gå i følge Flettfrid i hennes storhetstid, med elektronisk kommunikasjon, minnepinner og vidunderoppfinnelsen eksterndisk. Ikke skjønner jeg hvordan jeg skal koble den gang da til hver gang når, men det hørte med til hjernevasken i barndommens skole. Nå var jeg så heldig at jeg vokste opp i en del av landet der disse to små ordene faller på plass der de skal av seg selv, så nå har assistenten kosestund ved PC-en hver gang når sjefen kommer hjem. Jobben er gjort, musa fortært og tastaturet bevoktet. Godt å vite at assistenten mestrer oppgavene i hjemmet når jeg snart skal ut i den store verden.

4 kommentarer:

 1. Hei! Kor kosele! Så fint bilde med kattepus Mia!

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Tusen takk for koselige ord på bloggen min. Jeg skrev faktisk en lang kommentar til den forrige posten din rett etter jeg kom hjem fra ferie, men den ble bare rett og slett borte i forsendelsen. Der og da var lufta ute av meg, så det ble ingen reprise. Uansett jeg deler gleden din med å dra til Nepal. Jeg har bare vært der via TV, men skulle gjerne ha slått følge med deg. Farvene, menneksene, luktene, smakene, kulturen og naturen må være fantastisk å oppleve på nært hold.
  I dag starter jeg sammen med to andre gruppa Fingernemme fruer, så får vi se hva det fører fram til av resultater!
  Krysser fingrene for at denne kommer fram. Go' tur.
  Masse hilsner på veien....

  SvarSlett
 3. PS Glemte å kommentere assistentens jobb. De er seg sjøl like! Herlige katt ;:OD) DS

  SvarSlett
 4. Fantasifulle fruer!!! Fantastisk påfunn for fantasifulle folk. Fleder feg fil fortsettelsen.
  Jeg har kjent behovet for mer av annet fingerarbeid enn tastaturbruk en stund nå. Mye tid har gått til utstillinger, forberedelser og etterarbeid også. Tenkte å stoppe avtalene med Drammen i mai, men kunne ikke dy meg for å si ja til en forespørsel for september. Likevel blir det færre utstillingsdager i 2011 enn det som har vært. Får se hva fingrene kan utrette på annet hold da. Dessuten har assistenten ledig kapasitet nå, så hun kan sysselsettes med rutinejobber ved symaskina. Kanskje kommer det bilder fra den aktiviteten senere :-)

  SvarSlett