23 september 2013

Syskole (15) – Habt Vertrauen zu Gott; die Spitze wird nicht untergehen!


Vi har levd lenge med minimalistiske interiører nå, men det går over. Det går alltid over. Trender går i bølger. Eller er det mer korrekt å si sirkler? Se bare her hva som står skrevet på plakaten som hang på veggen hos blondemakerne i Auvergne.

Jeg har oversatt et utdrag til norsk:
Har dere hørt at også vi blondefolk har en skytshelgen?  Det er den hellige Franz Régis. Han var ikke bare en from omreisende prest i Languedoc, men også en livserfaren mann som elsket skjønne blonder. Da blondemakerne i Auvergne ble pålagt å legge ned sitt arbeid for det daglige brød, uttalte Franz følgende kloke og trøstende ord:

Ha tillit til Gud;
blondene vil ikke forgå!

Til tross for at det er mer enn 300 år siden den hellige Franz Régis døde, har disse ordene overlevd. Og mer enn det, flerfoldige ganger er riktigheten av dem bevist. 


Nå er tekstilleksikonet i bloggen ferdig og du kan lese om blonde, bobinett, dukblonde, engelskbroderi (engelskblonde) og nylonblonde.

Nyt skjønne blonder! De er tilbake igjen på både klær og hjemmetekstiler. Av og til er de «prikken over i-en» som gjør en kjedelig og hverdagslig sak til søt. Se mer om resteknappeglass med nåleputehette kantet med blonder. 

1 kommentar:

  1. Så herlig Eldbjørg! Det var vel verdt å ramme inn! Blondene skal så visst ikke forgå! Fikk noen fine små blondesaker i gave av min mamma da hun var husmor på sjømannskirka i Antwerpen i 1992, blondene er fremdeles en spesialitet i denne delen av Europa...

    SvarSlett