27 januar 2013

Under ulvemånen


Her stiger ulvemånen opp over naboens hustak. Et vakkert skue som ble mer og mer tilslørt av skyer og dis utover kvelden. På sitt fulleste i dag kl. 07.39 var den helt borte bak snødrevet. Denne gangen slo det til med væromslag ved fullmåne.
 
Jeg fikk en assosiasjon til Ingar Knudtsens novellesamling Under ulvemånen i forbindelse med januars fullmåne som indianerne kalte ulvemånen fordi ulvene ulte ekstra mye i januar. Ikke rart de vekker oppmerksomhet i Østmarka for tiden.

Den som behersker fransk, kan lese tittelnovellen Lune de loups hjemmesiden hans.

Ulvemånen er ofte den første fullmånen etter Vintersolverv og tiden for nye begynnelser. Den kalles også den lange natts måne. Natten er ikke av de lengste i år fordi vi hadde fullmåne 28. desember.
 
Operaen Rusalka av Dvorak med Sangen til månen var et godt valg da vi hadde vår lille «strikkekafé» med klassisk musikk hos meg fredag kveld. Det ble en flott operakveld med tsjekkisk orkester og Renée Fleming på CD fra 1998.
 
Klikk her og ha en fin søndag med Sangen til månen og Renee Fleming, ... men la deg ikke friste til å tute med de ulver som er ute.5 kommentarer:

 1. Heisann, takk for koselig kommetar hos mæ :)
  Bildet ditt av ulvemånen var virkelig magisk, liker og lese om sont du forteller om , veldig spennende.

  Ha en fin søndag.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så fint bilde! Artig å lese om ulvemånen og musikken. Bra valg til denne tiden av året.

  Ha en fin kveld du også.
  Vi snakkes

  SvarSlett
 3. Heisann Eldbjørg!

  Hyggelig å kunne være til nytte. Bloggen min lever så lenge jeg er nysgjerrig sjøl. Mye av stoffet er skrevet av andre, og er kildestoff jeg henter fram, så enkelte av postene fungerer som rene databaser.
  Mest av alt er det jo stoff jeg ønsker å granske for egen del... ekstra fint er at andre drar fordeler av det også. Har en del Norsk kultur-poster halvferdige. Illustrasjonene krever sitt av tid og forberedelser fordi jeg helst vil ha egne bilder. Malerier av kjente kunstnere er bra og vel inntil en viss grense.

  Nydelig post om ulvemånen. tTenkte med en gang på ulven i Østmarka... la den leve (litt politisk framlegg fra meg - og det kan jeg si som ikke lever av sau)! Ha flott ukre ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Illustrasjoner krever en del tid, ja. Jeg vil også helst ha egne bilder. I beita søker jeg etter bilder uten opphavsrett på Google, men synes ofte det er en lang vei å gå før jeg finner denne søkemuligheten.

   Slett
 4. Vakkert og stemningsfullt bilde, og spennende å lese også. Månen er magisk :)

  SvarSlett