20 januar 2013

Blogger’s Sunday Walk


Etter en uke med minusgrader rundt 20, slapp kulda taket og ble til minus 5 i dag. Da var det mulig å være lueløs et øyeblikk slik at vårt varemerke (vandremerke?) kunne avfotograferes denne gangen også.


Det er bare 150 meter på bilvei fra huset mitt bort til skogkanten, men vi har så lite snø at skiene ikke har godt av å ferdes verken på bilvei eller i skogen. Ingen hindring når denne perfekte preparerte løypa finnes fem minutter unna. Den fortsetter minst 200 km oppover og innover Dovrefjell.


Dovrebanen krysser seg fram og tilbake opp de bratte liene og over flere praktfulle underganger bygd med håndkraft og estetisk sans. I dag gikk jeg gjennom denne som ligger like oppi skogen her.


Så begynte det å snø litt og kamera holdt seg til de nære ting. Var det noen som sa at vinterskogen er fargeløs? Slik åpenbarer den seg når lyset blir så dårlig at det kreves blits. Jeg skjønner ikke hvor den blå bakgrunnen kommer fra for himmelen var gråhvit av snøskyer.


Dette er farger uten blits.Like før jeg kom hjem igjen holdt det opp å snø og en blå revne viste seg i skydekket.

4 kommentarer:

 1. Artig med Blogger's Sunday Walk igjen :)
  Ser ut som du har hatt en fin tur i vakkert landskap. Den undergangen var virkelig flott!

  SvarSlett
 2. Hei! Ser at du har hatt en flott bloggers Sunday Walk tur. Det er et morsomt tiltak som jeg prøver å følge opp.
  Ha en flott arbeidsuke!
  Ingun

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Merkelig hvordan vinteren bare blir vakrere og vakrere gjennom en linse! Det er snakk om å fange de rette motivene, farvene og vinkelen.
  Og underlig hvor snøfallige vi er blitt på denne sida av landet. I sørøsteuropa laver det ned!
  Fint at du fikk anledning til å være med på Blogger´s Sunday Walk denne gangen også. Nå ser det ut til at vi er en liten, fast gjeng, men vi må gjerne bli flere!
  Lua blir mitt faste innslag også (kanskje ikke om sommeren). Ha ei flott uke, Eldbjørg

  SvarSlett
 4. Lua blir nok for varm de fleste sommerdagene, ja, men hvis (når) de blir med oss igjen de som bor på motsatt side av ekvator, kan de overta luestafetten på den tiden :-)
  Ha ei flott uke du også!

  SvarSlett