25 juli 2012

Mamma gjør så mye


Mamma gjør så mye. For at hun skal få mer tid til å sitte i sofaen sammen med meg, har jeg strøket en duk i dag. Vi venter gjester.


Så hoppet jeg etter fluer blant dovrevalmuene.


Gift, ugift, gift, ugift …


Som prins får jeg ligge på den peneste puta mens vi venter på gjestene. Har skjønt at mamma har geburtsdag. Skal nok sørge for å få oppmerksomhet jeg også.

Hysj, ikke si det til mamma, men det første jordbæret i den nye åkeren hennes er modent og jeg har tenkt å høste det før agronomen kommer. Det skal bli moro! Akkurat som hos Kjell Aukrust i Simen, Bonden og Bror min:

Jordbæret på Statrøa var stevnets store attraksjon. Mellom plogforene ålet agronomer seg fram. Med egne øyne skulle de se sydfruktene som man bare kjente fra plansjer. Nå skulle bøndene i Nord-Østerdal få annet å sette tenna i enn kålrabi og mainepe.
Far foresto omvisningen. Det gikk en forventningsfull mumlen gjennom mengden da han bøyde seg etter klenodiet. Det ble en febrilsk leting og grafsing under planta. Fjellbygdas første og eneste jordbær var vekk!
Simen og jeg hadde høstet det dagen før. 

4 kommentarer:

 1. Så søt pus og veldig bra medd alle de morsomme idene han har.

  Ha en fin bursdag!

  SvarSlett
 2. En riktig flott kar du Nubis! Hils mamma og gratuler henne med dagen, på etterskudd! Håper dere hadde en fin feiring! ;-)

  Alle gode tanker fra Tor Kristian

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for komplementet! Jeg vet at jeg er flott. Både jeg og mamma var fornøyd med feiringen. Gjestene lekte med meg. Det var spennende.

   Slett
 3. Kor kosele! Så herlig bilder, også teksten fra Aukrust da! Tenkte på han da vi var i Alvdal sist søndag, litteratur kan jammen legge atskillige dimensjoner til et sted..

  SvarSlett