19 november 2016

Til Leir 7 Kiraule


Tidlig morgen, før det er lyst, er det aktivitet i kjøkkenteltet ved 5-tiden. Ved soloppgang i 6-tiden lyder et kvitrende «good morning» og vi vekkes med kaffe/te ved teltåpningen. Like etterpå kommer et vaskefat med varmt vann til hver av oss.


«Breakfast is ready.» Varm havregrøt, honning, kanel, nøtteblanding, kokte egg og nepalsk brød. Dette teltlivet skiller seg litt ut fra teltliv i norske fjell! Denne trekkingen skiller seg også ut fra tidligere vandringer jeg har hatt i Nepal. Jeg har alltid bodd på tehus/lodger og det er både interessant og variert, men å møte mennesker som ikke er vant med turister, gir en annen type kontakt. Denne trekkingen er også mer krevende p.g.a. lange dagsetapper og ganske mye stupbratt opp og ned.


Jorunn tar farvel med noen små barn som sitter ved frokostplassen vår. Andre litt større barn har allerede passert med sekk på ryggen på vei til skolen vi ser i bakgrunnen til venstre.


Siesta i dag tilbringes på en fin gressvold ovenfor dette ensomme huset.


Plutselig er feltkjøkkenet montert.


Vannet er snart varmt på bensinbrenneren.


To kjøkkenassistenter skreller poteter.


Og risen putrer over bålet.


Mens Alfa tar en hvil.


En hvil for alle i det andre passet vi forserer på denne turen.


Vi går en lokal snarvei fra Cheskam og trenger hjelp fra de få menneskene vi ser til å velge de rette stiene langs jordene. Det er langt mellom husene her.


Leir 7 etableres ved Kiraule. Her er det både et innendørs kjøkken og en stor spisehall vi får leie.


Teltplassen er også stor og værlaget så tørt at vi lufter og tørker både soveposer og klær før sola går ned.


Men først skal kjøttet finnes, kjøpes og bringes «hjem».


Ira, Candra og Roshan har gjort sin del av jobben.


Kokk Pemba overtar. Han tryller fram den deiligste daalbath.

1 kommentar: