16 november 2016

Til Leir 4 Guranse


Vil du være med så må du henge på. Nepal har bare to retninger: Opp og ned.


Det er tid for høsting av hirse og hele familien er i åkeren.


Hirse til tørk. Hirse er en av de mest mineralrike kornsortene og den er glutenfri.


Det kan være vanskelig å vise på et bilde hvor bratt det er i virkeligheten. Dette bildet gir kanskje et inntrykk. Vi kom fra den dypeste dalen vi ser til venstre og har steget mange høydemeter i dag.


Store og små, kvinner og barn, gammel og ung må trå til med hardt arbeid.Subash og Ira slår av en prat med en ensom vandrer.


Vi har gått i mange timer så det blir for langt å velge stien om Salpa Pass i dag. Vi velger nedre sti og har Guranse som dagens mål.


Teltene kommer opp før sola går ned, men i samme øyeblikk er det viktig å kle på seg lue, ullkær, dunklær og kanskje votter. Svetten fra de glohete motbakkene gjør ikke kvelden svalere mot kroppen. Vi er i Leir 4 ved Guranse på ca. 2 900 m.o.h. Så langt vi kan se består stedet av et par trekkfulle hus. Vi har det nok like bra eller bedre i telt.


Første kveld med bål til å varme seg ved.


To bærere ble sendt ut for å kjøpe kylling til middag. De hadde gått en times tid for å finne nærmeste nabo og kyllingen var nok ganske voksen. Her stekes den over bålet før den skal i gryta.


Kalde fingre til tross, strikkes skal det. Hvis man ikke må tørke svett BH ved bålet mens middagen kokes. Roshan velger å varme fingrene.

1 kommentar: