15 november 2016

Til Leir 3 Upper Phedi


Lite bebyggelse, mye fin natur og bare fint vær.


Plutselig kommer tre søte barn springende på en sidesti ut fra et skogholt for å hilse namaste.


En bestemor som er takknemlig for klær. Det ser ut til at hun har mange barnebarn i skuret ved siden av stien. 


Varmtvannskjel, kasseroller, ris, poteter, tørrmelk, tomater, hermetisk frukt, pulverkaffe, teposer, sukker, mel, tallerkener, bestikk… Mye skal pakkes ut for å lage varm lunsj i det fri.I dag har vi funnet en ovn som kan okkuperes så bensinbrenneren kan hvile og våre menn sparer seg bål.


Kjøkkenets eier hjelper til med å skrelle en grønnsak som nepalerne kaller iskus. Det er en chayote (sechium edule) som vokser på busker som ligner drueranker. Denne er nok kjøpt på stedet så noe kortreist mat hadde vi.


Klare for dagens andre etappe.


Vi betraktes og ønskes god tur videre.


Trangt om plassen på en gårdsplass ved Upper Phedi. Hvor skal teltene plasseres? Dette er et tehus/lodge og her treffer vi turens første to turister, et par fra Sør-Korea som overnatter innomhus.


Det bor visst ikke så mange barn her, men lua som Marit strikker har i hvert fall de voksne lyst på. Som vanlig er de også veldig interessert i hvordan vi strikker.

4 kommentarer:

 1. Hei, tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min.Og nå tar jeg turen til Nepal, eller til barna i Napal, som lille Saga sier de samler inn penger til i barnehaven... gjennom dine ord og bilder. Har jo fremdeles en tur dit på ønskelista over steder jeg vil dra..
  Ta en kikk på postene under etiketten matematikk eller skriv Livets blomst eller Fibonacci i søkervinduet. Jeg har ikke fått med etikettbetegnelsen på alle innlegg!
  Ha flott uke ;:OD) fint å ha deg tilbake...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, i Nepal får du det både vilt og vakkert :-)

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett