13 januar 2012

Nedbørfattig?


Dombås er (var?) del av et nedbørfattig område. Det lærte jeg på skolen, og det fikk jeg bekreftet de første årene jeg bodde her for ca. 5 – 14 år siden. De siste sommerne har mengden regn minnet meg om årene i Trondheim. I dag laver snøen ned. Til tross for hjelp av svoger med traktor og nabo med snøfreser har jeg måket i tre timer uten å være ferdig. Men jeg er takknemlig og lykkelig for at det var tirsdag jeg kjørte hjem fra Trøndelag, for nå har Dovrefjell vært stengt fra en gang i går ettermiddag. Parkeringsplassene i sentrum fylles opp av trailere og andre, og slik er det sikkert i Oppdal også. Ny vurdering av været og veien på fjellet i kveld kl. 19. Kafeer, restauranter og overnattingsstedene har kanskje fullt belegg? Det er ikke bra å være ute i trafikken nå. Jeg skal hente ved og fyre i ovnen. Oi! Det snør igjen!

5 kommentarer:

 1. Så heldige dere er med all den snøen! Her er det slaps fra ende til annen... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet. Var i Trondheim mandag og tirsdag. Tett snødrev i varmegrader mandag, regn og slaps tirsdag. Og slik fortsetter det, forstår jeg ...

   Slett
 2. Heisann!

  Oj, ja her er det nok av snø....!
  Jeg la inn kommentaren din fra e-posten og sletta en av kommentarene på Blomstrende fredag. Jeg ser at det har kommet en ny funksjon i tilknytning til kommentarfeltet - eller er det jeg som ikke har sett 'slett' og 'svar'-mulighetene der før????
  foreløpig er det ikke noe problem å lage en oppsummering av Blogger's Sunday Walk - men hvis alle de som sier de kunne tenke seg å være med av de som har skrevet det i kommentarene til dere som har vært med, kan det bli mange etter hvert. Vi får se, kanskje noen bare har det i munnen og ikke i handling.
  Hadde i alle fall vært kjempekjekt å få folk vekk fra skjermen en stakket stund fire ganger i året, meg sjøl inkludert ;:OD)
  Neida, jeg er forholdsvis flink til på gå - hver dag, fram og tilbake på jobb!
  Håper tåa blir bra snart, så du kan ha skikkelig forttøy i april ;:OD)
  Da tar vi en god hælj, begge to!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for plassering og sletting av kommentarer!
   Jeg oppdaget "slett" og "svar" i formiddag. Det jobbes nok bak kulissene hele tiden. I forbindelse med nye versjoner og oppgraderinger kan det vel oppstå feil med andre funksjoner. En funksjon som ble borte hos meg i høst, kom tilbake ved juletider. Nå er den litt av og på.

   Slett
 3. Kommentaren kan misforstås... på bildet er det nok av snø.... her jeg sitter - eller på utsiden av huset er det null niks!

  SvarSlett