20 januar 2012

Har du ein ven …

Har du ein ven og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.
Ei venninne minnet meg om dette sitatet fra Håvamål for noen dager siden. Jeg har også en annen klok venninne som en gang sa at det er viktig å treffes så ofte vi kan om det ikke er så lenge hver gang.
Håvamål som ble nedtegnet på Island på 1200-tallet, betyr ”Den høyes tale”. Det består av visdomsord som kan minne om ordspråk. Selv om jeg skriver bare på bokmål, så må jeg ha Håvamål oversatt til nynorsk. Sikkert fordi det var slik jeg lærte det på skolen. Lisa og Nubis har vel ikke hørt det på noe menneskespråk, men vet likevel at det er sant J

4 kommentarer:

 1. Det er mange fine vers i Håvamål!! :) Selv om det er gammel visdom er det mye som er like gyldig i dag og som vi fortsatt kan lære av. Jeg er også veldig fascinert av runeversene i Håvamål :)
  (Forresten så har jeg bare lest Håvamål på bokmål... men jeg kan tenke meg at versene gjør seg nydelig på nynorsk).

  Kattene dine er veldig søte. Herlige bilder :)

  SvarSlett
 2. Your family members and friends are so adorable! I like the red table cloth and the beautiful white lace cover on it.

  I felt so flattered to read your too kind words on my blog. Photography is not my profession but just hobby, and I think I’m rather a beginner, self-taught photographer. I don’t know camera mechanism well but I like to slice out my favorite scenes with my heart. I like your photos, Eldbjorg.

  Yoko

  SvarSlett
 3. Kor kosele! Sånn huska jeg det: Har du ein ven som vel du tru, far og finn han ofte.. Men så skulle jeg sjekke det nå og da ser jeg jo at det er kortvarianten! Sånn er det det egentlig står der jeg fant det: "Har du ein ven som vel du trur, og du hjå han fagnad vil få: gjev han heile din hug og gåva ei spar. Far og finn han ofte. (HÅVAMÅL) Det er jo flott! Og sant også! Er ikke flink her selv, ikke i det hele tatt.. Men kanskje dette kan bli en liten inspirasjon nå.. Selv må jeg snart komme på barselsvisitt til de to skjønne kattene! Så søte!!

  SvarSlett
 4. Håvamål er vel oversatt flere ganger og slik har vi fått forskjellige varianter og både nynorsk og bokmål. Uansett oversetterens valg er visdommen klar! Jeg gleder meg til barselvisitt! Lisa og Nubis også. De er skeptiske til fremmede, men nysgjerrigheten tar av og til overhånd :-)

  SvarSlett