06 desember 2010

Adventslys


Veken i dette ukontrollerbare adventslyset viser seg å være varden på Hjellhø. Et par timer tidligere utstrålte den bare trygghet mens den samme lyskilden varmet våre vinterkalde kinn som etter oppstigningen fra Dombås heller burde gjort tjeneste i et gatekryss. Godt å vtite at varden er bygd av stein og ikke satt i brann av Pippin eller andre for å sende bud om krigsberedskap.

Mens halve bygda i følge mine facebookvenners formidlinger sørget for fulle kakebokser, skinnende gulv og pakker under treet, vasset vi videre inn i fjellet og kom ned til denne myra ved solnedgang. Bare så synd at elgen hadde forlatt sine spor.


På høyere topper i motsatt retning og bortenfor Fokstumyra er lysstreifene sartere. De demper ekstatiske sinn som en forberedelse til noe rødt i glasset på badekarkanten. Det blir ingen julebakst i dag heller. Det blir ingen julebakst så lenge slike stemninger lokker meg ut i vinterfjellet.

2 kommentarer:

  1. Heisann! Man blir bare målløs av vakre naturbilder som dette. Det er godt å stresse ned med turer i fjellet.
    Tilbake igjen fra Arles med forkjølelse og mange inntrykk, nye venner og mer kunnskap ;:OD)

    SvarSlett
  2. Du har kysten og jeg har fjellet som begge gir spektakulære fargeopplevelser.
    Ønsker deg rask bedring så du kan ut og nyte. Har du prøvd honning og kanel i kombinasjon http://hindumommy.wordpress.com/2006/06/05/facts-on-honey-and-cinnamon/

    SvarSlett