18 mai 2013

Utnytt restene


Jeg er dårlig til å beregne mengder mat når jeg skal ha gjester til middag og alltid bekymret for om det blir for lite. Da er det godt å ha oppskrifter på lur for å utnytte rester som ikke egner seg for frysing. Ja, rester blir det alltid. Av og til i store mengder.  Her blir potetrestene til deilige potetlomper.


Med utgangspunkt i flere oppskrifter på nettet komponerte jeg min egen som jeg prøvde ut. Sier bare at det ble en nydelig pinseaftenslunsj på verandaen. Friskt og freidig, uten å oppgi kilder, gjengir jeg mitt resultat her:

POTETLOMPER
500 g kokte og skrelte poteter
½ ts salt
½ dl havregryn
1 dl mel

  • Knus potetene med gaffel
  • Ha i salt, havregryn og mel
  • Kna deigen godt sammen
  • Del deigen i ti like store emner som klappes ut i hendene og på bakebordet
  • Stek potetlompene på middels til sterk varme i tørr stekepanne
  • Legg lompene oppå hverandre, slik at de holder seg myke også etter at de har blitt kalde


Med økologiske poteter, havsalt, økologisk havregryn og speltmel ble det sikkert sunt. Ekte smør og ekte geitost gjorde det til en nytelse. Og de kan sikkert fryses.

4 kommentarer:

  1. Heisann!

    Dette ser godt ut etter mye "hot" mat de siste dagene!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, nemlig! Det enkle er det beste i lengden.

      Slett
  2. Det så kjempegodt ut :) Flott måte å bruke opp rester på. Takk for oppskriften, jeg skal prøve den etterhvert.

    SvarSlett
  3. Hei, det så kjempegodt ut! Smart måte og bruke rester på. Klem fra Ragni

    SvarSlett