09 november 2012

En handelsreisendes død


En handelsreisendes død, det foresvever meg at vi leste dette dramaet fra litteraturens verden på gymnaset. Jeg har i hvert fall sett det på teater. Nå er det ikke en handelsreisende i Amerika jeg skal berette om i dag, men en teppeselger i Marrakech. Han døde heller ikke, heldigvis, men fikk opptil flere hjerteattakk på grunn av tøffe trønderdamers briljering uti prutingens kunster. Skuespillet hadde vi felles med den handelsreisende. Før hjertesykepleier Marit som har lånt meg dette bildet for å dokumentere hendelsen, rakk å sette i gang kompresjon, kom han seg på beina igjen slik at vi kunne fortsette leken og vandre lykkelig ut med nyervervede tepper og en fargerik opplevelse rikere. En teppeselgers død ble hans levebrød.


I smugene innenfor soukens innerste bod, bak en anonym åpning i muren, i palassets øverste og innerste gemakker var utvalget stort. Et av de beste (det beste?) i Marrakech har jeg lest i ettertid.
 

6 kommentarer:

 1. Heisann!

  Vi lot oss lure her. Kjøpte to løpere. Sølte rødvin på en av dem, så den måtte vaskes... Tror du ikke at fargene ikke var ekte. Alt ble grått, kjedelig og urent... ikke noe å ha på bordet til pynt lenger!
  Tenk om jeg som lærer kunne ha litt... et snev, bare, av selgernes overtaleleseegenskaper!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trist at løperen ble ødelagt. Takk for advarselen. Men jeg leste i en bok om Marokko før jeg reiste at fargene oftest ikke er ekte. Jeg følte meg ikke lurt til å kjøpe for jeg visste hva jeg skulle ha og kom dit med mål og alt klart. Men jeg ble lurt på målene. Det hadde vært bedre å bruke øyemål enn å stole på det som ble sagt. Nå vet jeg og eventulle andre som leser dette og tenker seg dit, at vi skal være obs på dette. Teppene ble likevel store nok, nydelige og jeg er fornøyd.

   Slett
 2. Flotte tepper, og nydelige mønster på dem. Jeg likte veldig godt det på det siste bildet.
  Virkelig en innholdsrik tur du har hatt, Eldbjørg :)

  SvarSlett
 3. litt av ett teppeutvalg, og litt av en selger. Her varutvalget stort!

  SvarSlett
 4. Ja, det var litt av en opplevelse! Jeg skulle ikke ha teppe, men ble overfalt av tre selgere etter at de andre trønderdamene hadde fått sitt. Enden på visa var at også jeg kom ut med teppe:) Interessant å høre om ektheten på fargene, det blir spennende å finne ut av når/hvis de skal vaskes. Skulle likevel gjerne ha kjøpt flere...
  Torild

  SvarSlett
 5. Wow, so many beautiful carpets! I didn’t know about carpet made in Morocco. I love Pakistani carpets but they are so expensive. I agree with you what you wrote to one commenter that we should rely on our eyes not on what others said. I wish you had a good purchase.

  Yoko

  SvarSlett