27 august 2011

Mer fra Cusco
Cusco var inkaenes flotte hovedstad på 3 400 m.o.h. sørøst i Peru. Navnet betyr ”verdens navle” på indianerspråket quechua. I dag er byen på UNESCOs verdensarvliste.

"Denne byen er den mest praktfulle som er sett i dette landet eller noen steder i India. Vi kan forsikre deres høyhet om at det er så fint her og så flotte bygg at det ville vakt oppsikt til og med i Spania"

Slik skrev spanske conquistadorer til kong Karl V da de kom hit i 1533. Spanjolene raserte likevel det meste av templer og palasser, og bygde sine kolonibygg og kirker på grunnmurene.
 

Byen er full av historie, tradisjon og legender. Inkastorhet og barokkstil finnes side om side.

Lupiner i parken på den store åpne plassen Plaza de Armas. Byen har ca. 300 000 innbyggere. Jeg er her for andre gang, har like fantastisk vær som sist, og er svært begeistret for denne byen. Neste gang vil jeg ha mer tid!
Inkamuseet byr på mye historie, og vi har et nærmest høytidelig og rørende opphold her mens guiden vår forteller med stor innlevelse om sine forfedres levevis. 

2 kommentarer:

 1. Heisann!
  Det er bare å drømme seg bort for oss her hjemme - (her synger Simon and Garfankel, og gir den rette stemningen sammen med dine flotte bilder.
  Først Nepal og så Peru - (nesten som å høre L Covens tekst) får det stå på reiseønskelista!

  God tur videre ♥

  SvarSlett
 2. Støttes! La Nepal og Peru stå øverst på reiseønskelista :-)
  Edbjørg

  SvarSlett