29 juli 2011

Kortreist sommer


Jeg liker å være mest mulig hjemme om sommeren. Pusle i og utenfor huset, jobbe hardt med gressklipping, hagearbeid, vindusvask huset rundt, maling, gå dagsturer i fjellet og FÅ BESØK!

Tre vidunderlige venninner fra den tiden vi gikk på folkeskolen var hos meg ei hel helg. Bildet er tatt ovenfor Grimsdalshytta den dagen de kjørte hjem igjen. For første gang traff jeg også ei bloggvenninne som var på gjennomreise. Det betyr en person som jeg har blitt kjent med gjennom blogging. Det var veldig trivelig å treffe personen bak bloggen Vilt og vakkert.

Så kom slutten av juli og geburtsdagsbesøkene. Kolleger og venner i to dager. Familie den tredje. Verandaværet kom og gikk, men vi hadde det så fint sammen. Terrortragedien preget oss alle. Omtanken, kjærligheten og samholdet som fulgte etterpå var god å kjenne på.


Jeg har vært mer trist og lei meg enn vanlig i sommer fordi min kjære Mia ble svakere og svakere på grunn av sykdom. Hun beholdt likevel livsviljen lenger enn jeg trodde. Her er et bilde tatt for en uke siden foran bjørkestubben som har vært mellomstasjon når hun hoppet inn det åpne soveromsvinduet. Dette hoppet klarte hun ikke lenger. Hun måtte derimot hvile her før hun orket å gå videre etter trappen på seks trinn opp til verandaen. Tirsdag denne uka tok jeg den tøffe turen med henne til dyrlegen for siste gang. Den dagen klarte hun nesten ikke å spise.
I år har jeg mot normalt laget en bok som sommerjobb. Utgangspunktet var blogging fra 32 dager i Nepal. I går overførte jeg nesten 190 MB filer til trykkeriet. I dag gikk filene litt fram og tilbake før de ble godkjent av både trykkeriet og meg. Fra 1. september er jeg klar for utsending. Gledelig mange har tatt sjansen på å bestille usett. Det er bare å henge seg på J

Boken passer for alle som liker reiseskildringer. Den er fin å mimre sammen med for deg som har vært i Nepal og nyttig å lese seg opp med for deg som har lyst til å reise dit. 


Tittelen er Namaste Nepal. Utdrag fra forordet:

Namaste! Jeg hilser det guddommelige i deg! I Nepal hilses vi med dette ordet av unge og gamle enten vi møtes eller skilles. Namaste roper barn på lang avstand. Namaste hilser de gamle ærverdig med håndflatene mot hverandre og hevet foran brystet som til bønn. Namaste brukes som både hei og ha det, god dag og adjø.

Jeg vandret blant forskjellige folkegrupper som delvis bor flere dagsmarsjer fra bilvei i fjellområdene Annapurna, Everest og Langtang. Stiene er ofte de eneste transportveiene som finnes og enkelte steder møtte jeg mer lokalbefolkning enn lystvandrere. Barn som gikk til og fra skole møtte jeg mange steder. I Dhading som ligger mellom Kathmandu og Pokhara, var jeg inne i skoler og klasserom og fikk se hvordan de har det der.

Ideen til denne boken kom mens jeg gikk. Deler av inntekten fra salget kan bli til en bedre skolegang for noen barn i Nepal. Korrupsjonen i skoleverket er omfattende og mengden og kvaliteten på undervisningen varierer sterkt.

10 % av overskuddet går til skolebarn i Dhading, Nepal.

Klikk her og se utdrag fra Everest
Klikk her og se utdrag fra Kathmandu og Dhading

3 kommentarer:

 1. Heia Eldbjørg og takk for sist! Så fint å lese om din sommer høyt til fjells! Og gratulerer så supermasse med at boka er levert på trykkeriet! Den skal bli morosam å lese!

  SvarSlett
 2. Heisann Eldbjørg!

  Jeg føler med deg i savnet av Maja. Jeg gråt hele dagen etter at vi hadde vært på besøk hos deg. Savnet Nøste så veldig.., og hadde skyldfølelse for at ho måtte vike for vår ferietur.Men avhengig av tabletter og omsorg som ho var, var det kanskje en riktig avslutting.
  Så kom plutselig sorgen og savnet etter Nøste i et annet perspektiv...
  Har du huska å skrive meg opp som bestiller?

  Jeg ønker å gi deg en Sunshine Award nettopp fordi du er den du er! Se bloggen min.

  Stor klem fra Bjørg Nina

  SvarSlett
 3. Heisann Bjørg Nina!

  Jeg forstår tankene dine når det gjelder Nøstet. Skyldfølelse er så lett å få uansett hva vi velger. Ha tillit til at det ble rett avgjørelse til rett tid!
  Du står på "kundelisten".
  Stor klem tilbake til deg. Det var kjempehyggelig å ha dere på besøk.
  Eldbjørg

  SvarSlett