30 mai 2015

Økologisk kaffe fra Nepal


 Kanskje kommer økologisk kaffe fra Nepal til en butikk nær meg. Jeg har i hvert fall overlevert smaksprøver fra Bharat, dvs. fra Himalaya Ontop Organic Coffe Estate, som jeg besøkte i april. Smaksprøven er brent av mannen på bildet.


Bharat forklarer hele prosessen fra frø til kaffe i koppen. Den er lang. Når frøet er sådd og planten plantet, går det tre år før den bærer frukt.


Frøet har blitt planteklar kaffeplante.


Etter tre år kan frukten høstes.


Hver frukt har vanligvis to kaffebønner.


Kaffebønnene presses ut av frukten for hånd eller separeres i denne maskinen.


Kaffebønnene har ligget i vann, er sortert og klar for brenning.


Bharat godkjenner kaffebønnene som er brent i en kjele over bålet.


Prøve på brente og ubrente økologiske kaffebønner til alle som ønsker å importere fra Nepal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar