08 mars 2014

Nysnø og sol


Endelig! Nysnø og sol! Fremdeles vind, men den merket jeg lite til i skogen hjemmefra og opp til fjellet. 


Jeg tråkket løype selv. Ingen mennesker hadde satt sine spor her i dag. Bare harer, rever, ekorn og en elg.


Snøen var kram og skismurningen myk da jeg gikk hjemmefra, men fra Staksto til Haremyra ble skiene tyngre og tyngre av voksende kladder. Hvis dette skulle bli en vellykket tur, var det bare én ting å gjøre: Skrape og smøre på nytt. Til tross for mildvær, en utfordring å forhindre kalde fingre. Vekselvis av og på med den ene og den andre votten. Fjerne gammelt klæsj fra skrapa uten for mye søl på vottene. Fiske fram den rette boksen fra posen. Av med vott og på med vott. Fram med skrapa for å lirke av et fastlimt lokk. Au, der røk en negl. Øyne som tårer i vinden, briller som det snart ikke er mulig å se gjennom, nese som renner og et oppmuntrende «hei» til den første skiløperen som passerer. Flott i dag! Lirke opp en glidelås for å få tak i brillepuss og neseduk. Svisj, svisj, svisj … tykt lag og grundig korking. Flott tur!

2 kommentarer:

 1. Heisann!

  Nå i vinterdrakt igjen- og så vakkert. Har sett tilbake på bloggen din også, men skal ta meg litt mer tid senere i dag, for her var det mye interessant å lese. Vi kom hjem fra Montségur på mandag kveld. Tore endte på sykehuset onsdag morgen. Alt under kontroll! Tilbake samme dag.
  Carol og jeg har hatt en spennende tur. Kjørt fra sted til sted med fjellandsbyen som utgangspunkt. Carol er mer enn vanlig interessert til Katarenes sjebne. Kan utrolig mye - og jeg lytter ....og ser...
  Ha en fin søndag, Eldbjørg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal også ta meg litt tid til å lese i din blogg når det blir påske. Har sett noen bilder og lest litt om den interessante turen i Languedoc. Vi høres (skrives) :-)

   Slett