01 april 2012

Kaloriregler for påska


For meg er det to ting som er viktig å finne fram til påske: Händels Messias som har vært min påskemusikk siden 1970-tallet og kaloriregler for påska som jeg har trøstet meg med siden jeg oppdaget dem på 1990-tallet. Händels Messias kan du finne på YouTube hvis du ikke er så heldig å ha en god CD-innspilling. Kalorireglene formidler jeg her. Kan skrives ut og henges opp på kjøkkenet. God påske og kos dere!

1. Dersom du spiser noe og ingen ser det, har det ingen kalorier.
2. Dersom du drikker en lettbrus sammen med en sjokoladeplate, vil kaloriene i sjokoladeplaten bli nullet ut av lettbrusen.
3. Dersom du spiser sammen med andre, teller bare de kaloriene som du spiser mer enn dem.
4. Mat som inntas for medisinske formål (som f.eks. karsk, solbærtoddy, varm sjokolade, rødvin, cognac etc) teller ALDRI.
5. Jo mer du feter opp de som til daglig er rundt deg, desto tynnere virker du selv.
6. Mat (f.eks. popkorn, peanøtter, brus, sjokolade og drops) som inntas som en del av underholdningen ved å se på film eller høre på musikk, inneholder ikke kalorier.
7. Kakestykker og småkaker inneholder ikke noe fett dersom de brytes opp og spises bit for bit, fordi fettet fordamper når de brytes opp.
8. Alt som slikkes fra kniver, slikkepotter eller skjeer mens du lager mat, inneholder ikke kalorier fordi det er et ledd i mattilberedelsen.
9. Mat med samme farge har samme kaloriinnhold (f.eks. tomater og jordbærsyltetøy, sopp og hvit sjokolade).
10. Mat som er frosset inneholder ikke kalorier, fordi kalorier er en varmeenhet.


 
Jeg har fremdeles noen få strikkede påskeegg på lager http://epla.no/shops/sanserommet/paske/

6 kommentarer:

 1. Btryggende lesning det hele. Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 2. Heia, bare innom for og ønske dæ en fin påske, hilsen Lisbeth ;O

  SvarSlett
 3. Hei! Så bra at du har lagt ut disse kalorireglene! De synes jeg virket veldig bra og ikke minst fornuftige nå i påsken;-).

  Händels Messias er også kjempefin musikk. En venninne av meg har akkurat det sammen forholdet til hans musikk som du har.

  Så må jeg bare si at påskeeggene du har strikket er kjempefine. Arne & Carlos er så herlige som typer også.

  Ha en fin stille uke!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer alle tre!
  Jeg liker også Arne & Carlos og har strikket julekulene deres, men påskeeggene er ikke strikket etter deres mønstre. De har påskekuler, men jeg synes vi skal ha påskeegg :-) Eggefasongen fikk jeg ved å øke og felle mindre enn for kuler. Mønstrene har jeg tegnet selv.
  Ønsker alle en fin stille uke!

  SvarSlett
 5. Heisann!

  Artige strikka påskeegg! Lover å kommer mer til siden din når jeg får leieboerne vel inn. Det blir kjempefin hybelleilighet. I dag kom panelet på kjøkkenet opp. ... og muren er ferdig malt!
  Ang. Jugendstil og Art Nouveau så er det to samtidige stiler som har mye til felles, og nettopp det du sier at de har opphav i ulike land, gjør at de har noe ulik karakter. Jugend er kraftigere, mer bastant med granitt/tre og geometriske utsmykkinger/border. Art Nouveau har murpuss og mer organiske utsmykkinger i form av dyr, blomster og mennesker, men likevel har jugend det organiske i uformingen av eksteriøret når det gjelder søyler og veggflater. Der er Art Nouveau mer geometrisk med skarpe hjørner og slette veggflater.
  Noe annet som skiller dem, kjenner ikke jeg til!
  Hadde vært interessant å vite hva kunstnervennen din mener!
  Ha go' påske Eldbjørg ;:OD)

  SvarSlett
 6. Så hyggelig, nå kom jeg jammen i påskestemning jeg også! Skal finne fram Händels Messias, og Brahms og Mozarts requimer også, mens jeg gumler godiser så det holder. Dette ser lovende ut! God påske!! Torild

  SvarSlett