29 april 2012

Bli med kunstforeningen på vårtur


Jeg har gledet meg lenge, og nå er det bare to uker til jeg blir med kunstforeningen på vårtur til Alnes fyr på Godøya ved Ålesund. Bli med du også hvis du bor så nært Dombås eller Lesja at det er mulig å hoppe på minibussen som går fra Sentralplassen på Dombås lørdag 12. mai kl. 07.30.

Slik omtales fyret, historien og det man kan oppleve der nå på fyrets hjemmeside alnes.net:
Alnes Fyr har gjennom lange tider vært et viktig hjelpemiddel for sjøfarende, et stødig og sikkert navigasjonsmiddel man har kunnet stole på. Fra sin høge og stolte plass har den loset fiskere og sjøfarende trygt gjennom leia. Lokale fiskere har selvfølgelig også brukt fyrtårnet til å lage "meij" for gode fiskeplasser i farevatnet utenfor Alnes. Fyrtårnets funksjon for sjøfarende er ikke mindre i dag, og automatikken har tatt over driften av det livsviktige lyssignalet. Dermed har andre krefter trådt til i fyrvokterboligen, og er i dag et eksepsjonelt bevis på at lokalsamfunnet kan tilby noe som turister, tilreisende og fastboende strømmer til for å en smakebit av; en kafé som byr på både hjemmelaget kaffemat, fyrhistorie og andre gode historier, samt at man får kunstutstillinger fra kjente og ukjente med på opplevelsen. En tur opp i tårnet for å sjå den fantastiske utsikten over det utemmede havet kan jeg varmt anbefale, og de mange trappetrinnene er vel verdt strevet.

Ørnulf Opdahl har utstilling i fyret den dagen vi kommer.
Her er programmet hentet fra kunstforeningens innbydelse:
- Avreise fra Sentralplassen på Dombås 07.30
- Stopp i Ålesund for lunsj
- Omvisning i gamle Giske kyrkje
- Evt. besøk i atelieret til Ørnulf Opdahl
- Vi kjem til Alnes fyr om lag kl. 15.00
- Utstilling med Ørnulf Opdahl i fyret
- Omvisning
- Middag kl.16.00 i fyret
- Avreise frå Alnes ca. 18.30
- Vi kjem til Dombås om lag kl. 21.30
- Pris for medlemmer kr 300,-, for andre kr 500,-

Prisen dekker bussutgifter og leie av fyrtårnet. Lunsj og middag betaler kvar og ein.
Meny på fyret:
Fiskesuppe à 195,- / Fyrets egen fiskesuppe, med rømmedressing m/ pepperrot og persille. Serveres med godt brød.
Fyrkaka heil kake à 500,- Kakestykke à 35,- / Oppskrifta er hemmelig og utarbeidet av husmor Eva her ute på fyret. Mmm, er det tyttebær, mon tro?
Kaffi/te à  20,-
Ellers har vi mineralvann og leskedrikk på huset, 25,- og 15,-


NB! Det haster med å bestemme seg! Påmeldingsfristen er 1. mai. Skriv en kommentar her eller en mail til eldnyb@online.no og jeg skal lose deg videre J 

2 kommentarer:

  1. Heuann! Go' tur, Eldbjørg! Jeg stikker over til naboen til bursdagskaffe og kake. Det blir kort tur. Ho fyller 79 år i dag.
    ha fi søndag ;:OD)

    SvarSlett
  2. Hei, det høres ut som en superfin tur dere skal på. Synes fyrhus er så fasinerende. Kunne godt tenkt meg å vært med ,men det blit nok litt for langt å reise for min del. Dere få kose dere masse!

    Ha en fortsatt fin søndag!

    SvarSlett