02 desember 2011

Advent / Venterommet


Venterommet. Iler det en nesten umerkelig, ubestemmelig og ubehagelig fornemmelse gjennom mageregionen når du ser dette ordet? Er det synonymt med å grue seg? Vi venter ofte på noe, noen eller et eller annet. Noen ganger fordi vi må, andre ganger fordi vi har en forventning om at noe fint skal skje. Fordi vi har et håp eller en drøm om at noe skal bli bedre enn det som er.

Advent er ventetid. Venting kan være positivt, og mange gleder seg over både adventstiden og til høytiden vi skal feire. Dessverre er det også mange som gruer seg av forskjellige årsaker. Da blir julen også en ventetid. Den kan være en lang gnagende lengsel etter at den snart skal ta slutt. Heldigvis er det i dag mer åpenhet enn før om advent og jul som en vanskelig tid, mer hjelp og mer omtanke. Akkurat nå viser nyhetene julemiddag hos Kirkens Bymisjon i Oslo. Ikke alle kan bidra der, men et vennlig blikk, et smil eller noen ord kan bety mer enn vi aner, og om vi har det vanskelig selv, hjelper det å vise omtanke for andre.

Time is too slow for those who wait,
Too swift for those who fear,
Too long for those who grieve,
Too short for those who rejoice,
But for those who love,
Time is eternity
Henry van Dyke (1852-1933)
  
Teller du år blir livet kort,
teller du dager, går livet fort,
teller du timer, varer livet en stund,
men lengst varer livet om du nyter hver stund.
Per Kvalvik (f. 1966)
Nå venter vi på å tenne det andre adventslyset. Jeg brenner på det første og takker for tiden som er.Har du husket å bestille den eksklusive røkelsen? Den er en behagelig og oppløftende duft som passer både til advent, jul og hele året. Jeg har fremdeles noen pakker på lager. Bestill fra eldnyb@online.no eller 91835454.

2 kommentarer:

 1. Heisann Eidbjørg!

  Nydelig små dikt.... så synd du ikke kan kreditere forfatterene av disse kloka orda!

  Og til de som ennå ikke har kjøpt røkelsen din, sier jeg Løp og kjøp!
  Den har bare en helt fantastisk duft. Det er det rette ordet. En duft full av fantasi!
  Har den 'tent' nå. TorAa fra I ord og bilder kommer hit for å hilse på. Han har venner i Fredrikstad, og vi hadde planer om å gå ut å spise sammen. Tore brygger sannsynligvis på en influensa. Nesten alle er sjuke på jobbene våre, så han blir nok værende hjemme.
  Ha en riktig fin advent, Eldbjørg
  ♥♥♥

  SvarSlett
 2. Har fått hjelp av venn på Facebook til å finne forfatterne. Endret nettopp bloggposten slik at navnene nå står under hvert sitt dikt.

  Flott at du liker røkelsen og at du forteller det!

  Håper maten var god og at Tores influensa var av det kortvarige slaget.

  Jeg ønsker også dere en fin advent.
  Eldbjørg

  SvarSlett