29 september 2011

Mikkelsmesse og fargestrø


Hvis du ser i venstre kolonne, ser du hvilke blogger jeg gjerne leser. Vilt og vakkert har et nytt innlegg om Mikkelsmesse i dag 29. september. Jeg måtte se på primstaven min for å se om den har lur eller vekt som symbol slik hun skriver om. Vi er fremdeles på sommersiden av staven. Første vinterdag er nemlig merket med en vott på 14. oktober. Jeg finner en stor vekt merket med tallet 29 for i dag. Erkeengelen Mikael bruker vekten når han veier sjelene. Jeg får øyeblikkelig assosiasjoner til den kjente egyptiske veieprosessen som er malt på mange papyruser.

Vekten på primstaven tolkes også som et symbol for avlingen som skal være i hus når vi kommer til Mikkelsmesse. Jeg er derfor glad for at dette ble gjort på mandag. Innhøstingen min besto da av de siste kornblomstene og erteblomstene. Jeg ville ha alt i hus før fotoperasjonen. Blomstene pryder nå stua mi. En del av kornblomstene skal bli fargestrø og pynt til salater, kaker, desserter og annet godt. Først skal de ligge i et lite trau til tørking.


Mikkelsmesse er også en værmerkedag. I Norge tror vi at slik været er denne dagen, skal det bli neste sommer. Da blir den flott! Hos meg har himmelen vært blank hele dagen, og temperaturen oppe i 21 grader. I skyggen altså. Det er bra på Dombås i slutten av september.

4 kommentarer:

 1. Vi har hatt en nydelig dag her også i dag! Det gjorde godt med et lite sommerglimt nå :) Men her er ikke avlingen i hus enda da. Håper å ta inn resten til uka, da er det høstferie.

  Nydelig farge på kornblomstene. Blir nok lekkert med fargestrøet ditt på kaker og salater :)

  Fortsatt god bedring, Eldbjørg!

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Det ble noen vakre blomsterbilder også.
  Fikk akkurat samme assosiasjon som deg, til Anubis som tar ut hjertet under balsameringen, Maat som veier det og krokodilleguden som står klar til å sluke det hvis vekten tipper, men det skjedde visstnok aldri, i hvert fall er det ikke funnet noen hieroglyffer/tegninger av det!
  Gleder meg til nyelig sommer etter nok en hard vinter i 2012!

  SvarSlett
 3. Mikkelsmess ja! Den har jeg visst om i alle år, følte meg litt ekstra utvalgt som hadde bursdag på en litt ekstradag!Og for første gang i mitt liv spiste jeg i år middag ute på verandaen på bursdagen min, snakker om indian summer.. - Og kornblomster elsker jeg, de blå er skønne! De var hovedblomst i brudebuketten min! Hilsen den som mista googleidentiteten sin :( Gunvor

  SvarSlett
 4. Flott å ha bursdag på en "litt ekstra dag", Gunvor. Jakob Våthatt er også bra :-)
  Eldbjørg

  SvarSlett