28 januar 2011

Huskonsert med Per Arne Glorvigens bandoneon


Drømmer du om en musikkreise til Wien, Milano, tangoens hovedstad Buenos Aires, jazzens hjemby New Orleans eller andre musikkmetropoler? Ikke alle kan, og slettes ikke ofte, foreta slike reiser. Det kan til og med være for langt å reise til konsertsaler i vårt eget land for den som holder liv i distriktene. I hvert fall særlig ofte.

I dag, tidlig en fredag morgen, gned jeg søvnen ut av øynene med en huskonsert der jeg bestemte repertoaret selv. Og valget sto mellom mer enn 700.000 godbiter. Fylkesbiblioteket i Oppland har nemlig betalt for å gi oss gratis tilgang til et digitalt musikkbibliotek. Takk til dem. Med det nasjonale lånekortnummeret mitt logget jeg inn til Naxos Music Library.


Ettersom jeg snart har bodd i Dovre like lenge som der jeg ble født, valgte jeg å søke på bygdas og hele verdens bandoneonvirtuos Per Arne Glorvigen. Morgenkonsert med fengende tango og barokkens lekende 16-delsnoter fjernet søvnens slør fra øynene og aktiverte alle sanser.

Bildet er fra Per Arne Glorvigens hjemmeside.

Med friskt hode og klart sinn hørte jeg på musikkbibliotekets lydbok om barokkens historie og forsvant inn i smektende lydeksempler. Dette er et undervisningsopplegg for ungdom. For den som vil ha kortversjonen av barokken så finnes det en alfabetisk musikkordbok. En annen dag skal jeg sjekke hvordan de presenterer instrumentene i et orkester og se hvilke barnesanger biblioteket inneholder.


Klikk her, les og løp til biblioteket for å få et nasjonalt lånekort hvis du ikke har. Det er også gratis. Uansett hvor i landet du bor.

2 kommentarer:

 1. Heisann!
  Datamaskinens verden har gjort mye bra for kulturen. Så nettopp på Kveldsnytt klipp fra Googles nye verdenskunstmuseum på nettet. Det byr på mange nye muligheter for meg som lærer i kunst -og formkultur.
  Turen vår til Egypt er nå definitivt avblåst.
  Vi tar med fjellstøvler, shorts og ryggsekk til Tenerife - et lite plaster på såret.
  Håper folket i Egypt vinner en demokratisk seier... snart!
  Ha go' hælj ;:OD)

  SvarSlett
 2. Så har det skjedd store ting i Egypt etter at du skrev dette. Jeg "frøs" nedover ryggen da jubelbrølet steg opp fra Tahrir-plassen(på TV altså)og måtte uttrykke meg i et blogginnlegg.
  Nå er det ei ny helg og min tur til å ønske at den blir god for deg :-)

  SvarSlett