21 mai 2017

I paradis


Soloppgang på Country Paradise Resort i Nepal. Dette paradiset befinner seg midt i kaffefarmen Himalaya Ontop Organic Coffee Estate.  Det har blitt obligatorisk med et par døgn her etter vandringer blant folk og fjell i andre deler av landet. Det er nå et halvt år siden sist og jeg lengter mer og mer tilbake.


Husk at dette er et perfekt sted også for den som ikke vil eller er i stand til lange vandringer.
Mellom hibiskus og utallige andre skjønnheter finner vi roen og freden etter det yrende folkelivet i Kathmandu. I det fjerne ser vi noen av Himalayas høyeste fjell på en lang, lang rekke.


Ved hyttene vi bor i høstes kaffebønner, og har du lyst, er det lov å delta.

 

Etter den lange og arbeidskrevende prosessen med fjerning av skall, bløtlegging i 48 timer, tørking og rensing, brennes kaffebønnene i en kjele over åpen ild. Du kan umiddelbart nyte den vidunderlige kaffen med en anelse røyksmak fra bålet. Du kan også kjøpe og ta med hjem.Slik pakkes kaffen som selges til gjester og eksporteres til bl.a. Avdemsbue på Lesja.
Vi koser oss gjerne en halv dag med vandring omkring i nabolaget. Her møter vi folk på vei til og fra butikken, betrakter folkelivet, ser på pløying med okser, besøker skolen, deler ut barneklær og blir ofte invitert til en pause med servering av te.


Så velger vi en annen sti gjennom det grønne tilbake til høyden med kaffefarm og resort.


Mange gjester har plantet sin egen kaffebusk. Her inspiserer jeg min som har stått her i to år. Tre år gammel bør den inneholde de første kaffebønnene.


Alle sokker og luer er utdelt og produksjonen fortsetter i ethvert ledig øyeblikk. Jeg gleder meg til neste besøk. Kontakt meg på eldnyb@gmail.com hvis du ønsker opplysninger om opphold i Nepal.

4 kommentarer:

 1. Heisann, når Peru er unnagjort, frister Nepal.... til tross for at lysten til å reise dit sank betraktelig etter det store jordskjelvet!
  Vi holder kontakten, så kan det hende som før sagt at jeg slår meg med en gang.... det ser utrolig flott ut der.

  SvarSlett
 2. Country Paradise Resort really looks like heaven on earth. The sublime mountains, beautiful nature, serene atmosphere, coffee cultivation, interaction with the local people… everything looks fascinating. It’s so nice that you have a coffee tree to commemorate your first visit to the farm.

  Yoko

  SvarSlett
 3. Hei, jeg kom hjem fra Peru for et par uker siden. Vi steg i løpet av en times tid over 2000m fra Lima til Cusco. Da fikk jeg høydesjuke med oppkast. Har jo lyst til å dra til Nepal også en gang.... men hvordan er det med pust og høydesjuke på dine reiser Eldbjørg?

  SvarSlett
 4. Heisann! Bruk min kontakt i Nepal og turen legges opp etter dine ønsker og behov. I tillegg kan turen endres underveis hvis behov. Jeg har så mye info at det egner seg bedre for mail. Håper du får mulighet til å reise.

  SvarSlett