22 november 2014

Over alles forventning?


Forventningene var kanskje små, men dagen derpå er det inspirerende å møte den ene etter den andre som priser hyggekvelden i steinfjøset i Jønson-Brenna som over all forventning. Dovre og Lesja kunstforening følger opp suksessen fra Budsjord i fjor på denne tiden med besøk på et annet gammelt og stemningsfullt gårdsanlegg. Fakler i hvert veikryss ned fra E136 og et hav av levende lys inne setter stemningen.


Overfylt på det lille kjøkkenet før 25 gjester skal serveres gløgg, suppe, kaker, kaffe og annet godt drikke etter eget valg. 


Keramiske boller på den gamle bakerovnen venter på sodd, poteter og gulrot.


Takk til KM Bjørneby som kjørte en omvei til Lora i 1997 og falt for den falleferdige gården Jønson-Brenna. Han og kona har møysommelig skapt en kulturhistorisk perle her. Bordet er dekket og spente kunstelskere kommer hvert øyeblikk.


Gratis medlemslotteri er populært. Den som vinner først og er til stede, velger det som frister mest blant gevinstene. Deretter velger alle tilstedeværende vinnere etter tur. Vi blir som barn igjen. Dette er mer enn julaften for da kan vi ikke velge det vi helst vil ha. Etterpå går startskuddet for det store kunstlotteriet med to kunstverk som skal trekkes på årsmøtet 4. mars 2015.


Gamle kakeformer som vakker pynt på kjøkkenveggen. Steinfjøset er fylt med antikvariske godbiter og rariteter. KM Bjørneby gir oss historier og morsomme anekdoter gjennom et livfullt kåseri.Lys på lys på lys uendelig inn i det gylne speilet. Jeg skjønner hvor Jan van Eyck hentet inspirasjon til maleriet Giovanni Arnolfini og hans kone.1 kommentar:

  1. Hei!
    Her skulle jeg gjerne ha vært, så utrolig koselig sted fylt med masse kultur.
    Ha flotte dager, Eldbjørg ;:OD)

    SvarSlett