03 mai 2014

Miraklenes år


Er du oppdatert på 1814 eller hører du med til dem som kjenner at uvitenheten tar et ubehagelig grep rundt nakken to uker før 17. mai? Hvis du ønsker å skaffe deg rask peiling med lettleste bøker, foreslår jeg de tre første som jeg har satt inn her. De er beregnet på ungdom, og gir en enkel innføring. 434 år og et mirakel av Jon Ewo tar et sveip over 434 år i union med Danmark, men spesielt de siste årene som leder fram til mirakelet.


Yngstemann på Eidsvoll av Ole Røsholdt handler om den yngste av eidsvollsmennene, 17 år gamle Thomas Konow. Fra hans synsvinkel får vi oppleve de første fem månedene av 1814. Vi får være med på debatter, avstemninger, rampestreker og kalvesteik.I grunnlovens hus av Atle Næss forteller om herskap og tjenere, bønder og adelsmenn, unge prinser og en gammel konge, riksforsamlingen og 17. mai. 


Vil du gå grundig til verks med et utall detaljer, spring til biblioteket i dag eller bestill fra en rask nettbokhandel. Eller få tak i en utgave som e-bok på minuttet. Denne trenger du tid på, men det kommer til å bli en fornøyelig tid. Jeg tenker på 1814, miraklenes år, av Karsten Alnæs. Det du ikke får vite her, er ikke verd å vite.

2 kommentarer:

  1. Heisann!

    I utgangspunktet er det min feil, for jeg tror jeg ved en anledning skrev 10.mai til deg. Det var ikke det, men 4.mai. Mente jeg retta det opp i en kommentar. Som regel sitter det første vi hører, godt spikra. Det kommer en ny tur i sommer. Har ennå ikke bestemt dato. Har du forslag?
    Ha ei flott uke ;:OD)

    SvarSlett