09 februar 2014

Ikaros med vinger av keramikk


I går la Dovre og Lesja kunstforening ut på kunstreise igjen, den fjerde eller femte i rekken for den unge foreningen. I høst kjøpte styret en veggskulptur av kunsthåndverker Ingun Dahlin på Rennebumartnan. Den er hovedgevinst i vinterens kunstlotteri med trekning 11. mars. Vi ble nysgjerrige på damen bak kunstverket og hennes hemmeligheter.


Ingun tok hjertelig i mot oss i sitt verksted og ga grundig innføring i ideer og skapende prosesser.


Vi lot oss imponere av hva hun finner inni haugene med leire: Kvinner med og uten vinger, de modige som skritter ut i dagen med røde sko, de festkledde, en harlekin, den håpefulle, lysbæreren, bokseren som aldri gir seg, høytidsstemte figurer med hendene ydmykt og respektfullt i kryss over hjertet, populært kalt x-damer, og andre med spennende symbolikk til fri tolkning for enhver. Materialet er røft og detaljene vakre.


Alle gikk ut derifra mange gode opplevelser rikere. De fleste gikk ut med et kunstverk i veska. Blant medsøstre i forskjellige livsfaser og situasjoner, oppdaget jeg en kvinne sittende på huk på en sokkel, klar til å kaste seg ut i nye eventyr. Vingene bærer garantert. De er ikke laget av voks som vingene Ikaros fikk.I dag troner «Ikaros» på den høye hvite ovnen i stua mi til stadig påminning om vingenes styrke. Nubis søker trygghet i innpakningspapiret.

1 kommentar: