13 februar 2011

Kalde føtter?


Ikke det at jeg har gjort noe som kan gi ubehagelige konsekvenser, men jeg får likevel kalde føtter i skiløypa. Denne skjebnen deler jeg med flere har jeg forstått, og alle kappes om å gi de aller beste råd.

Trekk hjemmestrikkede raggsokker, labber som de sier her i Dovre, utenpå skiskoene, har jeg ofte fått høre. Da jeg ikke har labber som er store nok til mine fjellskisko til tross for den beskjedne størrelsen på 36, og ikke har strikket selv heller, så er dette rådet foreløpig uprøvd. Terskelen var for høy når det gjaldt å regne ut antall masker, størrelsen på hælen osv. Derimot tok jeg den langt mer behagelige og raske varianten og prøvde skotrekk i sportsbutikk, men de var laget for racere med smalere sko enn mine. Jeg måtte så høyt opp i størrelsene for å få den rette bredden at snuten kunne forveksles med en grevling som umulig kunne få spent på seg skiene.


Noen problemer blir så store at det ikke er mulig å løpe fra dem som Ole Brumm sa, men løsningen er ofte enklere og næremer enn man aner. Jeg kvier meg for å innrømme at jeg først i vinter kom til å tenke på hjemmestrikkede leggiser. Tykt garn, to rett og to vrang langt nok, leggisene trekkes utenpå skoene og hele skivinteren er reddet. Direkte pent vil jeg ikke si det er, men er det kaldt nok eller varmt nok bryr jeg meg ikke om hva jeg har på meg. Anbefales til kalde føtter!

1 kommentar:

  1. Takk for tipset. De kaldeste dagene er kanskje forbi for denne vinteren, men jeg skal jammen strikke leggiser til skiskobruk.

    SvarSlett